Zonnepanelen reinigen in Hardinxveld-Giessendam

Tot 5% meer rendement!

Al vanaf € 3,- per zonnepaneel

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Direct antwoord op je vraag

  • In Hardinxveld-Giessendam e.o.
  • Scherpe tarieven
  • Zakelijk en particulier
  • Afspraak snel gemaakt

Zonnepanelen reinigen Hardinxveld-Giessendam voor meer rendement

Valt het je op dat jouw zonnepanelen minder rendement hebben dan voorheen? Dan is het goed mogelijk dat je zonnepanelen vervuild zijn. De zonnepanelen reinigen in Hardinxveld-Giessendam is dan een goed idee. Hier vertellen we je graag meer over het hoe en wat van over zonnepanelen schoonmaken. Het is namelijk essentieel dat deze klus veilig en vakkundig uitgevoerd wordt. Lees hier meer en maak direct een afspraak.

Verdien je (kleine) investering snel terug

Heb je de stap genomen en zonnepanelen geïnstalleerd? Super! Je draagt op deze manier op een effectieve manier bij aan een duurzamere wereld. Daarbij heb je er ook zelf profijt van; je merkt het namelijk aan je energierekening. Door deze maandelijkse besparing verdien je jouw investering in zonnepanelen op termijn weer terug. Dan is het wel essentieel dat je zonnepanelen zo veel mogelijk zonlicht opvangen. Vuil heeft direct invloed op het rendement. Denk aan vogelpoep, resten van bladeren, pollen, (woestijn)zand en stof. De experts op het gebied van zonnepanelen reinigen in Hardinxveld-Giessendam staan voor je klaar. Dit levert je veel voordelen op, zoals:

  • Tot 5% meer rendement
  • Professionele reiniging met osmosewater
  • Voorkom onveilige situaties op het dak
  • Voordelig onderhoudscontract (optioneel)
  • Controle van de zonnepanelen op gebreken en ongedierte

Bespaar jezelf de tijd, moeite en energie. Wij komen graag bij je langs in Hardinxveld-Giessendam om jouw zonnepanelen grondig en vakkundig te reinigen.

Vragen en advies klantenservice

Klantbeoordelingen Zonnepanelen Reinigen

Slim! Meer rendement, zó geregeld

Plaats jouw aanvraag
Makkelijk via ons online formulier

Ontvang onze gratis offerte
Vrijblijvend en binnen 48 uur

Plan een afspraak in
Offerte akkoord? Maak een afspraak ツ

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Klantervaringen uit Hardinxveld-Giessendam over onze service

Iedere dag weer tevreden klanten!

Met de woestijnzand zag ik mijn rendement minder worden. Voor een paar tientjes waren mijn zonnepanelen weer helemaal schoon.

Klantbeoordeling
Dhr. Kwakman uit Hardinxveld-Giessendam
De zonnepanelen reinigen doen we ieder jaar via jullie. Naar alle tevredenheid! Schone zonnepanelen voor meer rendement, gewoon slim!

Klantbeoordeling
Mevr. de Groot uit Hardinxveld-Giessendam
Zonnepanelen zijn een grote investering waar we graag zuinig op zijn. Daarom laten we ze ook ieder jaar even reinigen. Kan jullie van harte aanbevelen!

Klantbeoordeling
Fam. Pijper uit Hardinxveld-Giessendam

Wat je moet weten over het onderhoud van zonnepanelen

Veel mensen die zonnepanelen op hun woning of bedrijfspand laten installeren, staan er niet bij stil dat goed onderhoud essentieel is voor een optimale werking. We kunnen je echter geruststellen, want dit onderhoud vergt niet veel tijd en is ook vriendelijk voor je portemonnee. Sterker nog, door juist te investeren in zonnepanelen reinigen in Hardinxveld-Giessendam, zorg je ervoor dat je panelen zo effectief mogelijk zonne-energie opwekken, waardoor je meer rendement behaalt. Vuil op de panelen heeft namelijk altijd direct invloed op de werking van de panelen.

Regenwater is niet voldoende

‘Het regent in ons land toch voldoende om mijn zonnepanelen schoon te houden?’ Dat is wat veel mensen denken. De regenbuien helpen wel mee in het schoonspoelen van de panelen, maar dit is na verloop van tijd niet voldoende. Hardnekkig vuil, zoals uitwerpselen van vogels, bladeren, zand en ander vuil, gaat zich vastkleven aan de panelen. Denk ook maar eens aan de ramen van je woning of je auto, die moeten ook regelmatig wat grondiger onder handen genomen worden om ze schoon te krijgen. Dat is waar de professionals van zonnepanelen reinigen in Hardinxveld-Giessendam je graag bij helpen.

Zonnepanelen reinigen in Hardinxveld-Giessendam: een professionele klus

Voordat je met een emmertje met sop en een schuurspons al balancerend de ladder op klimt, dringen we je er nadrukkelijk op aan om eerst hier verder te lezen. Zonnepanelen reinigen vraagt namelijk om ervaring, expertise en de juiste materialen en schoonmaakmiddelen. Het verkeerd reinigen van de panelen kan anders schade aanrichten. Het is essentieel om altijd eerst de installatie uit te schakelen. Verder is het beschermende glas van de panelen zeer gevoelig voor krassen. Er mogen alleen zachte borstels gebruikt worden. Daarbij gebruiken wij alleen osmosewater, om kalkafzettingen te voorkomen en het aanhechten van nog meer vuil tegen te gaan.

Ook optimaal rendement uit jouw zonnepanelen?

Neem dan contact op met Slim Zonnepanelen Reinigen in Hardinxveld-Giessendam. Heb je nog nooit je zonnepanelen laten schoonmaken of is het alweer veel te lang geleden? Dan kun je er maar beter meteen werk van maken. Vervolgens is het een aanrader om jaarlijks aan het begin van de lente een onderhoudsbeurt voor je installatie te boeken. Jouw zonnepanelen leveren je in de maanden april tot en met oktober het meeste rendement op. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat ze tegen die tijd ook schoon zijn. Op die manier wek je zo veel mogelijk zonne-energie op. Wek je meer energie op dan je verbruikt? Dan wordt de overtollige energie afgegeven aan het elektriciteitsnet en krijg je hier zelfs een compensatie voor. Zo verdien je jouw investering in zonnepanelen nog sneller terug!

Meer informatie over

Werking van zonnepanelen

Onderhoud van zonnepanelen

Feiten en fabels over zonnepanelen

Werkgebied

Plaats: Hardinxveld-Giessendam
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Hardinxveld-Giessendam
Postcode: 3371 PA
Straat: Baijensweer
Netnummer: 0184

Wijken: Boven Hardinxveld - Neder Hardinxveld - Giessendam - De Peulen

Veelgestelde vragen over zonnepanelen reinigen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Altijd binnen 24 uur reactie

Het laten reinigen van zonnepanelen kan al vanaf € 3,- per paneel. Maar dit is wel afhankelijk van het aantal zonnepanelen wat gereinigd dient te worden. Uiteraard is het ook mogelijk om een jaarlijks onderhoudsbeurt in te plannen. Dit zal ongeveer €80,- per keer bedragen, inclusief inspectie van de zonnepanelen en om te zien of er ongedierte en vogelnestjes aanwezig zijn. Zo ben je altij verzekerd van de juiste reiniging voor jouw zonnepanelen en het maximale rendement! Vraag ernaar bij onze aangesloten zonnepanelen reinigers in Hardinxveld-Giessendam.
Allemaal leuk, maar levert mij de zonnepanelen reiniging nu echt wat op? Ja, hardnekkig vuil wordt niet weggespoeld door regenwater en daardoor haal je minder rendement uit jouw zonnepanelen. Gemiddeld genereren schone zonnepanelen tot 5% meer rendement. Zeker de moeite waard dus om jaarlijks de zonnepanelen te laten schoonmaken.
Overweeg je om jouw zonnepanelen te laten reinigen? Doe dit dan het liefst voor de maand april. Logisch ook omdat vanaf april de zonnepanelen het meeste rendement gaan opleveren. Plan de reiniging dus vooraf goed in met de zonnepanelen reinigers in Hardinxveld-Giessendam om optimaal te profiteren van de zonuren.
Wij adviseren om, in normale omstandigheden, de zonnepanelen eens per jaar te laten reinigen. Woon je in een bosrijke omgeving of heb je veel last van vuil en bijvoorbeeld vogelpoep? Dan kan het raadzaam te zijn om vaker per jaar de zonnepanelen schoon te maken. Zo weet je zeker dat de zonnepanelen het maximale rendement behalen.
Ben je zelf van plan om jouw zonnepanelen schoon te maken? Zorg er dan altijd voor dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Hierdoor kan de coating van de zonnepanelen namelijk aangetast worden. Ook een hogedrukspuit is af te raden. Gebruik wel altijd een zachte spons, doek en gedestilleerd water. Liever toch laten doen? Onze zonnepanelen reinigers uit Hardinxveld-Giessendam staan voor je klaar!
Kraanwater bevat kalk en mede daardoor is het niet verstandig om hiermee zonnepanelen schoon te maken. Hardnekkig vuil blijft vaak achter met kraanwater. Bij voorkeur gebruik je gedemineraliseerd (osmosewater) water.
Zonnepanelen zijn goed voor het milieu, maar ook goed voor jouw energierekening. Daarnaast wil je zo snel mogelijk terugverdienen. Momenteel ligt de terugverdientijd zo rond de 7 jaar. Vanaf 2023 loopt de terugverdientijd van zonnepanelen op tot gemiddeld 9 jaar in 2030. Dit komt omdat je steeds minder krijgt voor het terugleveren van zonne-energie. Om het rendement hoog te houden is het verstandig om de zonnepanelen altijd schoon te houden.
Zonnepanelen liggen open en bloot en vaak op het dak. Hierdoor zijn ze kwetsbaar voor weersinvloeden, maar ook voor ongedierte. Vogels bouwen graag hun nestje onder de zonnepanelen en kunnen hierbij de installatie ook beschadigen. Uiteraard zijn zware stormen met harde windstoten ook een risico voor de zonnepanelen. Laat daarom tijdens de jaarlijkse zonnepanelen reiniging de professional uit Hardinxveld-Giessendam ook de gehele installatie even checken. Zo weet je `keer dat jouw zonnepanelen altijd optimaal renderen.

Schone zonnepanelen. Worden we blij van.

Wij zorgen voor meer rendement.

Reiniging zonnepanelen particulier in Hardinxveld-Giessendam

Zonnepanelen reiniging particulier

Zakelijk zonnepark gereinigd

Zakelijk zonnepark gereinigd

Voorbeeld vervuilde zonnepanelen

Voorbeeld van vervuilde zonnepanelen