Meer rendement uit zonnepanelen halen

Waarom anderen voor ons kiezen:

 • Hoger rendement met schone zonnepanelen
 • Inspectie op ongedierte onder de panelen
 • Wij werken in heel Nederland
 • Vakkundige reiniging en scherpe tarieven

Zo haalt u het maximale rendement uit uw zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen is nog steeds de moeite waard. Er zijn verschillende redenen waarom dit het geval is zoals het verminderen van de CO2 uitstoot, een kostenbesparing op uw energierekeningen, waardevermeerdering van uw woning en het feit dat er nog altijd subsidieregelingen zijn.

Maar hoe krijgt u nu het meeste rendement uit uw zonnepanelen? Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten:

 • Plaatsing: Zonnepanelen werken het beste als ze zo veel mogelijk zonlicht opvangen. Plaats de panelen daarom op een dakvlak dat gericht is op het zuiden en waar geen schaduw op valt, bijvoorbeeld van bomen, gebouwen of schoorstenen.
 • Hellingshoek: De ideale hellingshoek van de panelen hangt af van de locatie waar je woont. In Nederland is een hellingshoek van 35 graden het meest efficiënt. Als je de panelen op een plat dak plaatst, kun je ze op een frame plaatsen om de ideale hellingshoek te creëren.
 • Onderhoud: Zorg dat de zonnepanelen regelmatig worden schoongemaakt. Als er vuil, stof of vogelpoep op de panelen zit, kan dit het rendement verminderen. Maak de panelen voorzichtig schoon met een zachte borstel en water.
 • Monitoring: Installeer een monitoringssysteem om de prestaties van de zonnepanelen te controleren. Zo kun je zien hoeveel energie er wordt opgewekt en of er eventuele problemen zijn met de panelen.
 • Kwaliteit: Kies voor kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen en laat ze installeren door een professionele installateur. Goedkopere panelen kunnen een lagere opbrengst hebben en minder lang meegaan.
 • Energieverbruik: Pas je energieverbruik aan op de opbrengst van de zonnepanelen. Probeer zoveel mogelijk energie te verbruiken als de zon schijnt, bijvoorbeeld door de wasmachine of vaatwasser overdag te laten draaien.
 • Salderen: Maak gebruik van de salderingsregeling om het rendement van de zonnepanelen te verhogen. Salderen houdt in dat je de energie die je niet gebruikt teruglevert aan het net en daarvoor een vergoeding ontvangt van je energieleverancier.
Ontvang gratis offerte

Ook meer rendement uit uw zonnepanelen?

Plaats uw aanvraag en ontvang onze gratis offerte.
Ontvang gratis offerte

Vragen en advies klantenservice zonnepanelen reinigen

Zo makkelijk werkt onze service

Plaats je aanvraag
Makkelijk via ons online formulier

Ontvang advies en offerte
Geheel gratis en vrijblijvend

Plan een afspraak in
Maak een afspraak voor de reiniging ツ

Start hier direct je aanvraag
Gratis offerte zonnepanelen reiniging