Onderhoud aan zonnepanelen

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Hoger rendement met schone zonnepanelen
  • Inspectie op ongedierte onder de panelen
  • Wij werken in heel Nederland
  • Vakkundige reiniging en scherpe tarieven

Hoe zit het met onderhoud van zonnepanelen?

Hoewel zonnepanelen onderhoudsvriendelijk zijn, moeten ze wel af en toe gereinigd worden. Vergelijk het maar met je ramen. Stof, zand, mos, uitwerpselen van vogels, bladeren en luchtverontreiniging, laten hun sporen achter. Doordat je bij zonnepanelen niet zo snel ziet dat ze vuil zijn, omdat ze meestal hoog op het dak liggen, vergeten mensen soms dat ze gereinigd moeten worden. Zijn jouw zonnepanelen aan onderhoud toe? Lees dan even verder.

Laat je zonnepanelen 1x per jaar reinigen

Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn, dat vieze zonnecellen minder licht vangen en daardoor minder goed zullen presteren. Elke vieze plek betekent minder rendement. In sommige gevallen kan het rendement dalen tot wel 25%. Dit betekent echter niet dat je om de haverklap op het dak moet klimmen om ze te reinigen. Een regenbui helpt ook om het vuil weg te spoelen. Toch kan hardnekkig vuil blijven kleven. Daarvoor schakel je de hulp in van een professional in zonnepanelen onderhoud. Doorgaans is één keer per jaar je zonnepanelen reinigen al voldoende.

Zelf doen of een professional inschakelen?

Ben je geen expert op het gebied van zonnepanelen, dan is het beslist een aanrader om ze te laten schoonmaken door een professional. Je hoeft dan niet te investeren in de juiste borstels. Let op, want voor deze klus mogen alleen zachte borstels gebruikt worden, die geen krassen achterlaten. Ook is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van gedemineraliseerd water. Dit laat geen kalkvlekken achter, dat de werking belemmert en bovendien juist nog meer vuil aantrekt.

Veiligheid is altijd topprioriteit

Het is niet slim om zelf boven op het dak te klimmen voor zonnepanelen onderhoud. De professionals in zonnepanelen reinigen hebben hier ervaring mee en weten hoe dit het beste en veiligste kan. Daarbij moet ook de installatie uitgeschakeld worden om alles zonder problemen schoon te maken. Daarnaast is het soms nodig om voor de veiligheid een hoogwerker te gebruiken. Ook dat kan voor je geregeld worden. Je hebt nergens omkijken naar. Verder zal een expert in zonnepanelen onderhoud niet alleen de panelen vakkundig reinigen, maar ze eveneens grondig checken.

Reinigen & technisch onderhoud

Door elk jaar of eens in de twee jaar je zonnepanelen te onderwerpen aan technisch onderhoud, kun je de levensduur verlengen. Tijdens een technische controle zal de zonnepanelen vakman controleren of alles nog in orde is met de koppelstukken, kabels en de omvormer. Ook wordt er nauwkeurig gecheckt of de panelen geen breuken of beschadigingen vertonen. Het onderhoud van zonnepanelen bestaat dus uit een combinatie van ze professioneel laten reinigen en technische controle. Eventuele problemen worden vroeg ontdekt, waardoor de kosten laag blijven, de panelen lang meegaan en je steeds van optimaal rendement geniet.

Slim en milieuvriendelijk onderhoud van zonnepanelen

Je laat natuurlijk niet voor niets zonnepanelen op je dak plaatsen. Allereerst wil je je steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Daarnaast wil je met deze investering voldoende rendement behalen. Direct na het plaatsen van de panelen is dat geen probleem. Echter, met de tijd kan het rendement teruglopen. Dan is het tijd om gauw een professional in te schakelen voor onderhoud. Meestal is één reinigingsbeurt per jaar voldoende. Afhankelijk van omgevingsfactoren, zoals druk verkeer, industrie, veel bomen of vogels, kan het nodig zijn om vaker je zonnepanelen te reinigen.

Beter voor het milieu, vriendelijk voor je portemonnee

Kortom, hoe schoner je zonnepanelen, hoe meer zonne-energie je opwekt. Daardoor hoeven er minder fossiele brandstoffen aangesproken te worden. Dat is goed voor jouw portemonnee en voor onze planeet! Maar hoe zit het met de kosten van het onderhoud van zonnepanelen? Neem hier contact met ons op voor meer informatie over zonnepanelen reinigen door heel Nederland en voor een gratis offerte op maat!

Ontvang gratis offerte

Ook meer rendement uit jouw zonnepanelen?

Plaats uw aanvraag en ontvang onze gratis offerte.
Ontvang gratis offerte

Vragen en advies klantenservice zonnepanelen reinigen

Zo makkelijk werkt onze service

Plaats je aanvraag
Makkelijk via ons online formulier

Ontvang advies en offerte
Geheel gratis en vrijblijvend

Plan een afspraak in
Maak een afspraak voor de reiniging ツ

Start hier direct je aanvraag
Gratis offerte zonnepanelen reiniging