Zonnepanelen reinigen in Assendelft

Tot 5% meer rendement!

Al vanaf € 3,- per zonnepaneel

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Direct antwoord op je vraag

  • In Assendelft e.o.
  • Scherpe tarieven
  • Zakelijk en particulier
  • Afspraak snel gemaakt

Zonnepanelen reinigen Assendelft: zelf doen of uitbesteden?

Zijn je zonnepanelen aan een schoonmaakbeurt toe, dan twijfel je misschien of je dit zelf gaat doen of dat je deze klus uitbesteedt aan een professional. We vertellen je hier graag meer over de voor- en nadelen van zelf je zonnepanelen reinigen in Assendelft. Dan kun je vervolgens een weloverwogen keuze maken voor wat jou het beste lijkt. Eén ding is zeker, schone en glanzende zonnepanelen zorgen voor een maximaal rendement. Dat is waar het allemaal om gaat. Lees hier gauw verder en ontdek wat we voor je kunnen betekenen!

Het belang van schone zonnepanelen

Je mag niet onderschatten hoe belangrijk schone zonnepanelen zijn. Een beetje vuil, zoals hier en daar wat vogeluitwerpselen, kan het goed functioneren van de zonnecellen al behoorlijk in de weg zitten. Dit heeft direct een daling van het rendement van je zonnepanelen tot gevolg. Een andere reden waarom zonnepanelen reinigen in Assendelft zo belangrijk is, is omdat de professionele reinigers ook meteen je installatie kunnen checken op defecten. Of denk je er misschien over om zelf je zonnepanelen te reinigen? Je leest hieronder meer over de voor- en nadelen van het zelf schoonmaken van je zonnepanelen en het uitbesteden hiervan.

Gratis offerte voor zonnepanelen reinigen

Een andere belangrijke vraag is natuurlijk wat zonnepanelen reinigen in Assendelft kost. Richtprijs is vanaf € 3,- per paneel, afhankelijk van het aantal zonnepanelen. Geef je aantal zonnepanelen aan ons door in de aanvraag en ontvang direct een offerte op maat. Ben je akkoord met de offerte? Dan plannen we samen een afspraak met je in.

Vragen en advies klantenservice

Klantbeoordelingen Zonnepanelen Reinigen

Slim! Meer rendement, zó geregeld

Plaats jouw aanvraag
Makkelijk via ons online formulier

Ontvang onze gratis offerte
Vrijblijvend en binnen 48 uur

Plan een afspraak in
Offerte akkoord? Maak een afspraak ツ

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Klantervaringen uit Assendelft over onze service

Iedere dag weer tevreden klanten!

Met de woestijnzand zag ik mijn rendement minder worden. Voor een paar tientjes waren mijn zonnepanelen weer helemaal schoon.

Klantbeoordeling
Dhr. Kwakman uit Assendelft
De zonnepanelen reinigen doen we ieder jaar via jullie. Naar alle tevredenheid! Schone zonnepanelen voor meer rendement, gewoon slim!

Klantbeoordeling
Mevr. de Groot uit Assendelft
Zonnepanelen zijn een grote investering waar we graag zuinig op zijn. Daarom laten we ze ook ieder jaar even reinigen. Kan jullie van harte aanbevelen!

Klantbeoordeling
Fam. Pijper uit Assendelft

Zelf zonnepanelen reinigen: voor- en nadelen

Veel eigenaren van een huis met zonnepanelen willen graag besparen op de onderhoudskosten, door zoveel mogelijk zelf te doen. Dat is in de meeste gevallen een goede zet. Hoe zit dat met zonnepanelen onderhoud? Het voordeel van zelf je zonnepanelen reinigen, is de besparing op de arbeidskosten. Daarbij moet je wel geld uitgeven voor de aanschaf van een telescoopreiniger en zachte borstels. Verder neem je ook het risico op het beschadigen van de zonnepanelen door een verkeerde werkwijze en het gebruik van de verkeerde materialen en producten. Of wat dacht je van het risico van het dak opklimmen? Is het deze besparing op de arbeidskosten dan wel waard? Misschien is het toch beter om hulp in te roepen bij zonnepanelen reinigen in Assendelft.

Het uitbesteden van je zonnepanelen reinigen in Assendelft biedt veel voordelen, namelijk:

  • Gegarandeerd een correcte werkwijze
  • Je zonnepanelen worden niet beschadigd
  • Je hoeft niet zelf het dak op te klimmen
  • Controle op defecten en eventuele schade
  • Geen investering in materialen en producten

Met een professionele schoonmaakbeurt geniet je van een maximaal rendement van jouw zonnepanelen. Speel daarom liever op ‘safe’ en besteed deze klus uit aan vakmensen, die zich dagelijks bezighouden met zonnepanelen reinigen in Assendelft.

Hoe worden zonnepanelen schoonmaken?

Ben je nieuwsgierig naar hoe de specialisten in zonnepanelen schoonmaken in Assendelft te werk gaan? Dan geven we je graag alvast een impressie van de werkzaamheden die uitgevoerd dienen te worden. Op de eerste plaats moet de installatie uitgeschakeld worden om ieders veiligheid te garanderen. De tweede stap is het met de hand weghalen van grof vuil, zoals losse bladeren en takken. Vervolgens worden de panelen schoongemaakt met osmosewater, dat vrij is van kalk, zout en nitraten. Doorgaans is er geen speciaal reinigingsmiddel nodig. Dankzij het gedemineraliseerd water blijven er geen strepen en vlekken achter. Tot slot kan er nog een speciale zachte borstel gebruikt worden om hardnekkig vuil weg te borstelen.

Contact met de zonnepanelen reinigers in Assendelft

Vragen over zonnepanelen reinigen? Benieuwd wanneer we langs kunnen komen of direct een gratis offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op!

Meer informatie over

Werking van zonnepanelen

Onderhoud van zonnepanelen

Feiten en fabels over zonnepanelen

Werkgebied

Plaats: Assendelft
Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Zaanstad
Postcode: 1567 CH
Straat: Belvedere
Netnummer: 075

Wijken: Langeheit - Noorder Delft - Saendelft - Delftbuurt - Kerkbuurt

Veelgestelde vragen over zonnepanelen reinigen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Altijd binnen 24 uur reactie

Het laten reinigen van zonnepanelen kan al vanaf € 3,- per paneel. Maar dit is wel afhankelijk van het aantal zonnepanelen wat gereinigd dient te worden. Uiteraard is het ook mogelijk om een jaarlijks onderhoudsbeurt in te plannen. Dit zal ongeveer €80,- per keer bedragen, inclusief inspectie van de zonnepanelen en om te zien of er ongedierte en vogelnestjes aanwezig zijn. Zo ben je altij verzekerd van de juiste reiniging voor jouw zonnepanelen en het maximale rendement! Vraag ernaar bij onze aangesloten zonnepanelen reinigers in Assendelft.
Allemaal leuk, maar levert mij de zonnepanelen reiniging nu echt wat op? Ja, hardnekkig vuil wordt niet weggespoeld door regenwater en daardoor haal je minder rendement uit jouw zonnepanelen. Gemiddeld genereren schone zonnepanelen tot 5% meer rendement. Zeker de moeite waard dus om jaarlijks de zonnepanelen te laten schoonmaken.
Overweeg je om jouw zonnepanelen te laten reinigen? Doe dit dan het liefst voor de maand april. Logisch ook omdat vanaf april de zonnepanelen het meeste rendement gaan opleveren. Plan de reiniging dus vooraf goed in met de zonnepanelen reinigers in Assendelft om optimaal te profiteren van de zonuren.
Wij adviseren om, in normale omstandigheden, de zonnepanelen eens per jaar te laten reinigen. Woon je in een bosrijke omgeving of heb je veel last van vuil en bijvoorbeeld vogelpoep? Dan kan het raadzaam te zijn om vaker per jaar de zonnepanelen schoon te maken. Zo weet je zeker dat de zonnepanelen het maximale rendement behalen.
Ben je zelf van plan om jouw zonnepanelen schoon te maken? Zorg er dan altijd voor dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Hierdoor kan de coating van de zonnepanelen namelijk aangetast worden. Ook een hogedrukspuit is af te raden. Gebruik wel altijd een zachte spons, doek en gedestilleerd water. Liever toch laten doen? Onze zonnepanelen reinigers uit Assendelft staan voor je klaar!
Kraanwater bevat kalk en mede daardoor is het niet verstandig om hiermee zonnepanelen schoon te maken. Hardnekkig vuil blijft vaak achter met kraanwater. Bij voorkeur gebruik je gedemineraliseerd (osmosewater) water.
Zonnepanelen zijn goed voor het milieu, maar ook goed voor jouw energierekening. Daarnaast wil je zo snel mogelijk terugverdienen. Momenteel ligt de terugverdientijd zo rond de 7 jaar. Vanaf 2023 loopt de terugverdientijd van zonnepanelen op tot gemiddeld 9 jaar in 2030. Dit komt omdat je steeds minder krijgt voor het terugleveren van zonne-energie. Om het rendement hoog te houden is het verstandig om de zonnepanelen altijd schoon te houden.
Zonnepanelen liggen open en bloot en vaak op het dak. Hierdoor zijn ze kwetsbaar voor weersinvloeden, maar ook voor ongedierte. Vogels bouwen graag hun nestje onder de zonnepanelen en kunnen hierbij de installatie ook beschadigen. Uiteraard zijn zware stormen met harde windstoten ook een risico voor de zonnepanelen. Laat daarom tijdens de jaarlijkse zonnepanelen reiniging de professional uit Assendelft ook de gehele installatie even checken. Zo weet je `keer dat jouw zonnepanelen altijd optimaal renderen.

Schone zonnepanelen. Worden we blij van.

Wij zorgen voor meer rendement.

Reiniging zonnepanelen particulier in Assendelft

Zonnepanelen reiniging particulier

Zakelijk zonnepark gereinigd

Zakelijk zonnepark gereinigd

Voorbeeld vervuilde zonnepanelen

Voorbeeld van vervuilde zonnepanelen