Zonnepanelen reinigen in Geldrop

Tot 5% meer rendement!

Al vanaf € 3,- per zonnepaneel

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Direct antwoord op je vraag

  • In Geldrop e.o.
  • Scherpe tarieven
  • Zakelijk en particulier
  • Afspraak snel gemaakt

Zonnepanelen reinigen Geldrop: vakmanschap en service!

Wist je dat je zonnepanelen ook zo nu en dan moet schoonmaken? Dat wordt nog weleens over het hoofd gezien. Dat is jammer, want schone zonnepanelen hebben tot 5% meer rendement! De experts in zonnepanelen reinigen in Geldrop raden je aan om de panelen jaarlijks schoon te laten maken. Benieuwd naar de tarieven voor een reinigingsbeurt? Vraag hier gemakkelijk online een gratis en vrijblijvende offerte aan. In Geldrop staan onze zonnepanelen reinigers voor je klaar!

Voordelen van de echte professionals

Er zijn veel goede redenen om voor zonnepanelen schoonmaken in Geldrop vakmensen in te schakelen, die weten wat ze doen en die hier veel ervaring mee hebben. Je geniet dan van de volgende voordelen:

  • Zonnepanelen reinigen zonder schade
  • Veilig werken op grote hoogte
  • Snel weer optimaal rendement
  • Kleine investering die loont
  • Vriendelijke en betaalbare service

Door je zonnepanelen jaarlijks goed schoon te houden en te onderhouden kun je het rendement van jouw zonnepanelen aanzienlijk verhogen. Goed voor het milieu en jouw portemonnee. Liggen de zonnepanelen in een bosrijke omgeving of heb je simpelweg last van meer hardnekkig vuil zoals vogelpoep of zand? Dan is het verstandig om vaker de zonnepanelen te laten schoonmaken. Onze professionals adviseren je graag hierover voor passend advies op maat.

Vragen en advies klantenservice

Klantbeoordelingen Zonnepanelen Reinigen

Slim! Meer rendement, zó geregeld

Plaats jouw aanvraag
Makkelijk via ons online formulier

Ontvang onze gratis offerte
Vrijblijvend en binnen 48 uur

Plan een afspraak in
Offerte akkoord? Maak een afspraak ツ

Geheel vrijblijvend - Beveiligd verzonden

Klantervaringen uit Geldrop over onze service

Iedere dag weer tevreden klanten!

Met de woestijnzand zag ik mijn rendement minder worden. Voor een paar tientjes waren mijn zonnepanelen weer helemaal schoon.

Klantbeoordeling
Dhr. Kwakman uit Geldrop
De zonnepanelen reinigen doen we ieder jaar via jullie. Naar alle tevredenheid! Schone zonnepanelen voor meer rendement, gewoon slim!

Klantbeoordeling
Mevr. de Groot uit Geldrop
Zonnepanelen zijn een grote investering waar we graag zuinig op zijn. Daarom laten we ze ook ieder jaar even reinigen. Kan jullie van harte aanbevelen!

Klantbeoordeling
Fam. Pijper uit Geldrop

Waarom zonnepanelen reinigen in Geldrop?

De zonnepanelen liggen meestal op het dak. Zonnepanelen zijn een bewuste en slimme investering voor de toekomst, zeker als je merkt dat de energierekening lager wordt. In zonnige periodes produceren de zonnepanelen vaak meer zonne-energie dan dat je nodig hebt. In dat geval lever je energie terug aan het elektriciteitsnet en krijg je hier zelfs een vergoeding voor. Toch kan het gebeuren, dat je ineens minder opbrengsten hebt. Wat is er dan aan de hand? Heb je nog weleens omgekeken naar de panelen op je dak? De kans is groot dat ze minder rendement hebben omdat ze vies zijn geworden. Het reinigen van de zonnepanelen is dan zeker aan te raden.

De gevolgen van vervuilde zonnepanelen

Om te begrijpen waarom het zo belangrijk is om zonnepanelen jaarlijks door professionals uit Geldrop te laten reinigen, is het goed om meer te weten over hoe zonnepanelen werken. Ze zijn opgebouwd uit zonnecellen van silicium, die alleen stroom geleiden als ze voldoende licht vangen. In dat geval ontstaat er een elektrische stroom, waarbij de positieve lading aan de bovenkant van de zonnecel naar de negatieve lading aan de andere kant stroomt. Deze gelijkstroom wordt middels een omvormer omgezet tot wisselstroom. Wanneer een zonnecel bedekt wordt door vuil, zal hier minder tot geen stroom doorheen lopen, waardoor de opbrengst van je installatie daalt. Dan is het hoogtijd om de professionals van zonnepanelen reinigen in Geldrop in te schakelen.

Is een regenbui niet voldoende voor het reinigen?

Het is niet vreemd als je vergeet om je zonnepanelen te reinigen. Ze liggen meestal op het dak, waardoor je er weinig zicht op hebt. Misschien was je je er niet van bewust dat het schoonmaken van zonnepanelen een noodzaak is. Veel mensen veronderstellen dat de regen ze schoonspoelt. Een flinke regenbui kan vuil wegspoelen, maar de regendruppels kunnen daarentegen ook juist de boosdoeners zijn. Regendruppels nemen namelijk veel stofdeeltjes en vuil op uit de lucht, die vervolgens op het oppervlak van de zonnepanelen neerslaan. Het water verdampt en het vuil blijft achter. Om die reden is het essentieel om minimaal één keer per jaar dit vuil te laten verwijderen door het team van zonnepanelen reinigen Geldrop.

Gratis offerte zonnepanelen reinigen in Geldrop

Zonnepanelen schoonmaken is geen moeilijke, maar wel een klus die veilig en vakkundig uitgevoerd dient te worden. Vanaf € 3,- per paneel zijn de zonnepanelen weer helemaal schoon voor een optimaal rendement. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan.

Meer informatie over

Werking van zonnepanelen

Onderhoud van zonnepanelen

Feiten en fabels over zonnepanelen

Werkgebied

Plaats: Geldrop
Provincie: Noord-Brabant
Gemeente: Geldrop-Mierlo
Postcode: 5661 AT
Straat: Meriadoc
Netnummer: 040

Wijken: Hulst - De Spaarpot - Kievit - Coevering - Hout - Genoeghuis

Veelgestelde vragen over zonnepanelen reinigen

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op!

Altijd binnen 24 uur reactie

Het laten reinigen van zonnepanelen kan al vanaf € 3,- per paneel. Maar dit is wel afhankelijk van het aantal zonnepanelen wat gereinigd dient te worden. Uiteraard is het ook mogelijk om een jaarlijks onderhoudsbeurt in te plannen. Dit zal ongeveer €80,- per keer bedragen, inclusief inspectie van de zonnepanelen en om te zien of er ongedierte en vogelnestjes aanwezig zijn. Zo ben je altij verzekerd van de juiste reiniging voor jouw zonnepanelen en het maximale rendement! Vraag ernaar bij onze aangesloten zonnepanelen reinigers in Geldrop.
Allemaal leuk, maar levert mij de zonnepanelen reiniging nu echt wat op? Ja, hardnekkig vuil wordt niet weggespoeld door regenwater en daardoor haal je minder rendement uit jouw zonnepanelen. Gemiddeld genereren schone zonnepanelen tot 5% meer rendement. Zeker de moeite waard dus om jaarlijks de zonnepanelen te laten schoonmaken.
Overweeg je om jouw zonnepanelen te laten reinigen? Doe dit dan het liefst voor de maand april. Logisch ook omdat vanaf april de zonnepanelen het meeste rendement gaan opleveren. Plan de reiniging dus vooraf goed in met de zonnepanelen reinigers in Geldrop om optimaal te profiteren van de zonuren.
Wij adviseren om, in normale omstandigheden, de zonnepanelen eens per jaar te laten reinigen. Woon je in een bosrijke omgeving of heb je veel last van vuil en bijvoorbeeld vogelpoep? Dan kan het raadzaam te zijn om vaker per jaar de zonnepanelen schoon te maken. Zo weet je zeker dat de zonnepanelen het maximale rendement behalen.
Ben je zelf van plan om jouw zonnepanelen schoon te maken? Zorg er dan altijd voor dat je geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. Hierdoor kan de coating van de zonnepanelen namelijk aangetast worden. Ook een hogedrukspuit is af te raden. Gebruik wel altijd een zachte spons, doek en gedestilleerd water. Liever toch laten doen? Onze zonnepanelen reinigers uit Geldrop staan voor je klaar!
Kraanwater bevat kalk en mede daardoor is het niet verstandig om hiermee zonnepanelen schoon te maken. Hardnekkig vuil blijft vaak achter met kraanwater. Bij voorkeur gebruik je gedemineraliseerd (osmosewater) water.
Zonnepanelen zijn goed voor het milieu, maar ook goed voor jouw energierekening. Daarnaast wil je zo snel mogelijk terugverdienen. Momenteel ligt de terugverdientijd zo rond de 7 jaar. Vanaf 2023 loopt de terugverdientijd van zonnepanelen op tot gemiddeld 9 jaar in 2030. Dit komt omdat je steeds minder krijgt voor het terugleveren van zonne-energie. Om het rendement hoog te houden is het verstandig om de zonnepanelen altijd schoon te houden.
Zonnepanelen liggen open en bloot en vaak op het dak. Hierdoor zijn ze kwetsbaar voor weersinvloeden, maar ook voor ongedierte. Vogels bouwen graag hun nestje onder de zonnepanelen en kunnen hierbij de installatie ook beschadigen. Uiteraard zijn zware stormen met harde windstoten ook een risico voor de zonnepanelen. Laat daarom tijdens de jaarlijkse zonnepanelen reiniging de professional uit Geldrop ook de gehele installatie even checken. Zo weet je `keer dat jouw zonnepanelen altijd optimaal renderen.

Schone zonnepanelen. Worden we blij van.

Wij zorgen voor meer rendement.

Reiniging zonnepanelen particulier in Geldrop

Zonnepanelen reiniging particulier

Zakelijk zonnepark gereinigd

Zakelijk zonnepark gereinigd

Voorbeeld vervuilde zonnepanelen

Voorbeeld van vervuilde zonnepanelen